12 april 2013

11 mei: Thijs Wöltgens-lezing 2013

Dit jaar organiseren de PvdA-afdelingen in Parkstad wederom een Thijs Wöltgens-lezing. De lezing zal op 11 mei 2013 tussen 15.00 en 17.00 uur (inloop vanaf 14.30) worden uitgesproken in het Continium op het Museumplein te Kerkrade. Inwoners van Parkstad en overige geïnteresseerden zijn hierbij uiteraard van harte welkom.

Met de Thijs Wöltgens-lezing herdenken de PvdA-afdelingen in Parkstad de persoon en het gedachtegoed van Thijs Wöltgens, voormalig PvdA-fractievoorzitter in de Tweede Kamer, voormalig burgemeester van Kerkrade en bovenal sociaaldemocraat in hart en nieren.
De Thijs Wöltgens-lezing zal dit jaar worden uitgesproken door Jos Schneiders. Jos Schneiders zal zijn visie geven op de kansen en uitdagingen voor Parkstad en Zuid-Limburg in het licht van het gedachtegoed en de persoon van Thijs Wöltgens. Vanuit zijn functie als president van DSM Nederland BV is Jos Schneiders betrokken geraakt bij het nationale economische programma ‘Brainport 2020’. Deze betrokkenheid heeft hij na zijn pensioen voortgezet als bestuursvoorzitter van Limburg Economic Development, een samenwerkingsverband tussen bedrijfsleven, overheid en onderwijs met als doel het realiseren van het Brainport-2020 programma in Zuid-Limburg.

Thijs Woltgens