22 november 2017

ACTIE: demonstreer mee tegen de uitzetting van Haroon en zijn familie!

Twee jaar geleden is Haroon Rezaie samen met zijn ouders, twee broertjes en oma vanuit Afghanistan naar Nederland gevlucht. Zij zijn toen in Maastricht terecht gekomen en Haroon is hier snel geïntegreerd: hij studeert aan het United World College en doet op verschillende plekken vrijwilligerswerk. Hij staat bekend als een sociale en veelbelovende jongen.

Vorige week kregen Haroon en zijn familie echter het bericht dat zij binnen enkele weken zullen worden uitgezet naar Afghanistan. De reden hiervoor is dat Afghanistan volgens de Nederlandse overheid een veilig land is. Waarschijnlijk hoeven wij u er niet eens van te overtuigen dat Afghanistan helemaal niet veilig is, maar mocht u toch nog wat overtuiging nodig hebben: de Global Peace Index stelt dat Afghanistan na Syrië het meest gewelddadige land ter wereld is, Amnesty International vindt Afghanistan te onveilig om vluchtelingen naar terug te sturen en nota bene de Nederlandse overheid zelf stelt in haar negatieve reisadvies voor Afghanistan dat ‘er in het gehele land een groot risico is op gewelddadige incidenten’.
Wij vinden het als PvdA Maastricht dus niet kunnen dat Haroon en zijn familie worden teruggestuurd naar Afghanistan en daarom gaan we samen met andere bondgenoten actie voeren! Aanstaande zondag 19 november begint er op het Vrijthof om 14:00 uur een protestmars tegen de uitzetting van Haroon en zijn familie. Wij roepen iedereen op om naar deze demonstratie te komen om te laten zien dat wij het niet eens zijn met deze uitzetting en alles op alles zullen zetten om deze te voorkomen. Wij hopen zondag veel mensen bij de actie te zien.

Het facebookevenement vindt u hier: https://www.facebook.com/events/143240892973366/?active_tab=about