6 december 2016

Citizens’ Dialogue met Frans Timmermans

Op donderdag 8 december organiseert de Europese Commissie in samenwerking met University College Maastricht (UCM) de Citizens’ Dialogue met Frans Timmermans. Geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd de bijeenkomst bij te wonen.

Aan de vooravond van de viering van 25 jaar Verdrag van Maastricht komt de eerste vicevoorzitter van de Europese Commissie, Frans Timmermans, naar zijn geboortestad voor een open gesprek: over het verleden, maar vooral om samen met het publiek vooruit te kijken. Waar willen we heen? Wat is het nut van grenzen, en het gevaar van muren? Waarom zijn solidariteit, verbinding en vertrouwen zo belangrijk en hoe gaan we dat in Europa goed met elkaar regelen?

UM-hoogleraar Contemporary European History and European Integration en decaan van UCM Mathieu Segers houdt het welkomstwoord en zal optreden als Q&A moderator.

De dialoog maakt onderdeel uit van een serie die de Europese Commissie organiseert in alle landen van de Europese Unie en vindt plaats in La Bonbonnière, Maastricht van 20.00-21.15 uur (aanvang 19.30 uur). De voertaal van het gesprek is Nederlands met vertolking naar het Engels.

Aanmelden verplicht: https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/maastricht