18 mei 2016

Grote internationale demonstratie Stop Tihange & Doel

​Op zondag 22 mei 2016 a.s. organiseren het Milieu front Eijsden en GroenLinks Maastricht, gesteund door PvdA Maastricht en alle andere partijen in de Maastrichtse gemeenteraad, een demonstratie in Maastricht tegen de Belgische kerncentrales van Tihange en Doel. Ook het Aachener Aktionsbündnis gegen Atomenergie, Nucléaire Stop Kernenergie, de Natuur en Milieufederatie Limburg en WISE Nederland ondersteunen deze demonstratie.

De problemen bij de Belgische kerncentrales nemen alleen maar toe: de oudste drie reactoren kregen een “levensduurverlenging”, in twee reactoren zijn haarscheurtjes geconstateerd en toch worden deze reactoren heropgestart. Terreurdreiging gericht op een de kencentrale in Tihange, op nog geen 60 km van Maastricht, maakt de situatie alleen maar dringender. Een stevig protest tegen de Belgische kerncentrales is harder nodig dan ooit.

Doe mee!
Laat je stem horen tegen de stokoude, gammele en gevaarlijke kerncentrales van Tihange en Doel!

Stop kernenergie 2

De demonstratie start op Plein 1992 om 14.00 uur. Via de Rechtstraat, de Servaasbrug, de Kesselskade en de Hoenderstraat eindigt de demonstratie op de Markt. Vanaf 15:00 uur vindt daar een slotmanifestatie plaats met sprekers uit binnen- en buitenland.

Eerder vond er in januari 2013 al eens een grote demonstratie in Maastricht plaats tegen de kerncentrale van Tihange. Daar waren zo’n 1.500 mensen. Met de initiatiefnemers hoopt PvdA Maastricht deze meimaand op een nog hogere opkomst.

Stop Tihange