17 mei 2013

Hans Spekman canvast 25 mei in Maastricht

Op zaterdag 25 mei a.s. komt Hans Spekman op uitnodiging van de Jonge Socialisten naar Maastricht. De PvdA-voorzitter – bekend om zijn bonte truien, maar vooral door zijn no-nonsense taal – zal dan samen met de Jonge Socialisten en lokale PvdA-ers gaan canvassen op Plein 1992 en (rondom) het Sterreplein.


Op 25 mei a.s. zal de PvdA door heel Nederland canvas-acties houden. De PvdA geeft zo vorm aan de permanente campagne. Niet alleen in de aanloop naar verkiezingen is het belangrijk naar de burgers toe te treden, maar voor de PvdA geldt ook dat je tussentijds je politieke oren te luisteren moet leggen. Het is van groot belang om te weten wat er speelt in je stad, je buurt, de straat om effectief te kunnen besturen.
In Maastricht zullen stadsbewoners op 25 mei gericht bevraagd worden op hun betrokkenheid met hun buurt en de stad, en hun omgang met de gemeente(-politiek). Wat is er goed in de buurt en wat kan er beter? Voelen zij zich gehoord? Voelen zij zich goed vertegenwoordigd door de lokale politici?
De Jonge Socialisten, geflankeerd door Hans Spekman, lokale PvdA-ers als Tweede Kamerlid Manon Fokke, wethouder Jacques Costongs en fractieleden en actieve leden, zullen de kritiek die hen vast ook bereikt tijdens de gesprekken op straat ook zeker niet schuwen. Luisteren, uitleggen en verantwoorden waarom je bepaalde keuzes maakt, is immers belangrijk in de democratie.
De jonge en iets oudere sociaal-democraten zien de canvasactie niet als een eenmalige campagneactiviteit, maar als een goede manier om energie los te maken en informatie op te halen, zodat zij er naar kunnen handelen wanneer dat kan en móet.


Programma

Om 14:30 uur begint de canvasactie op Plein 1992 met het voeren van gesprekken met en het geven van een roos aan het winkelend publiek. Vervolgens gaat het gezelschap rond 15:00 uur als een rode slinger te voet door Wijck richting het Sterreplein en omgeving om daar langs de deuren te gaan om te canvassen.
Rond 16:45 uur zal Hans Spekman in het PvdA-fractiehuis aan de Frankenstraat 122 het nieuwe ombudsteam van de PvdA Maastricht officieel inluiden.


Aftrap Ombudsteam PvdA Maastricht

Hans Spekman zal om 16:45 uur in het fractiehuis van de PvdA (Frankenstraat 122) het nieuwe ombudsteam van de PvdA introduceren.
Dit team van betrokken PvdA-ers zal eenieder die met hulpvragen zit, of het nou gaat om onduidelijke facturen, problemen met het energiebedrijf of onheuse bejegening door de overheid of andere instanties, met raad en daad bij gaan staan.
Meer informatie over het Ombudsteam PvdA Maastricht, zoals spreekuurtijden en e-mailadres, treft u elders op deze website.