Hoe zit het nou met de kinderboerderij Limmel?

31 oktober 2019

In de beantwoording van vragen inzake Kinderboerderij Limmel op 19 juni 2019 gaf het college aan dat er een plan van aanpak voor de kinderboerderij zou moeten worden opgesteld in nauwe samenwerking met de verantwoordelijke ambtenaar. Het ging op dat moment om ‘verkennende’ gesprekken. Er was op dat moment wél al een plan gepresenteerd door The Masters voor herbestemming van Hoeve Rome, met daarin als uitgangspunt behoud van – en zelfs mogelijkheden voor – kinderboerderij Limmel.

In de begroting 2020 schrijft het college dat het streven is om in 2020 tot verkoop van de locatie over te gaan om de herbestemming te realiseren en dat wordt ingestoken op een uitwerking van het plan in samenwerking met Kinderboerderij Limmel.

Raadslid Maren Slangen stelde hierover de volgende vragen aan het college:

1. In juni gaf u in uw antwoord aan dat de gemeente niet voornemens was op korte termijn een koopovereenkomst met de investeerder te ondertekenen en dat een tijdpad niet te geven was. Klopt het dat u dat tijdpad nu wél kunt schetsen? U geeft in de begroting immers aan dat in 2020 tot verkoop over zal gaan. Graag ontvangen wij van u het tijdpad.

2. In de begroting geeft u ook aan dat er wordt ingestoken op een uitwerking van het plan in samenwerking met kinderboerderij Limmel. Kunt u aangeven hoe deze samenwerking wordt vormgegeven? Kunt u uw visie geven op wat hierin leidend moet zijn? Moet de kinderboerderij haar werkzaamheden aanpassen op de plannen van The Masters of is The Masters bereid haar plannen aan te passen aan datgene wat er momenteel al allemaal op de kinderboerderij gebeurt?

3. Wanneer bent u zelf van plan openheid van zaken m.b.t. dit plan te geven? U wil immers al in 2020 overgaan tot verkoop. Wanneer bent u van plan de raad te informeren?

4. In de begroting geeft u aan dat het in 2018 aangeleverde plan van The Masters nu ook financieel sluitend is; in uw beantwoording in juni schreef u echter dat het voor eenieder mogelijk is/was een plan aan te leveren met betrekking tot herbestemming van Hoeve Rome. Hoeveel anderen geïnteresseerden heeft u gesproken? Heeft u deze andere partijen voorzien van de juiste informatie (denk aan bouwtekeningen, rondleidingen van de Hoeve) om hen ook de mogelijkheid te geven een financieel onderbouwd plan aan te leveren?

5. Wat bent u van plan te doen met het resterend budget van €143.000 voor herstelwerkzaamheden? Is er in 2019 iets van dit geld uitgegeven om de kinderboerderij waar nodig op te knappen?

6. Op wiens naam staat de gebruikersovereenkomst ten aanzien van het terrein momenteel? Graag ontvangen wij ook een overzicht/plattegrond van het terrein waarover we spreken.