5 september 2018

In memoriam Ad van Wijhe

Vandaag bereikte ons het droevige bericht dat Ad van Wijhe na een kort ziekbed is overleden.
Ad vervulde binnen de PvdA Maastricht tal van functies. Zo was hij lid van de werkgroep Sport, maakte hij deel uit van het bestuur en ook zat hij in 2009 in de kandidaatstellingscommissie voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2010. Een PvdA’er in hart en nieren, waar je nooit tevergeefs een beroep op deed. Ad was loyaal, meedenkend, geen man van grote woorden, maar meer van “doe maar gewoon”, en voor wie hem kende een man met humor en scherpe geest.
Voor een algemene ledenvergadering belde hij altijd wel even iemand van ons op, zodat hij toch op de ALV kon zijn. Ook de afgelopen campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen was Ad er natuurlijk weer bij, en ik herinner me nog die avond dat we met z’n allen de krantjes voor de campagne aan het vouwen waren. Je zag Ad genieten van zoveel positieve energie bij zijn rode club. Hij was ook zeer te spreken over de folders. Hij had vroeger in het vak gezeten en dit communicatiemateriaal zag er mooi uit. En of ik nog een poster had, dan hing er bij hem ook PvdA in de straat.

Met het overlijden van Ad van Wijhe verliest de PvdA Maastricht dan ook een betrokken, bevlogen maar bovenal een fijn mens.
We wensen zijn familieleden veel sterkte om dit verlies te dragen.

Manon Fokke
PvdA Maastricht

 

Foto: Ad van Wijhe tijdens een PvdA bijeenkomst in het oude fractiehuis