Door Manon Fokke op 4 juli 2013

Kamervragen over voortbestaan Europees opleidingsinstituut EIPA in Maastricht

De Limburgse kamerleden Manon Fokke (PvdA) en Marc Verheijen (VVD) zijn bezorgd over de effecten van bezuinigingen in hun regio. Zij hebben vragen gesteld aan minister Timmermans van Buitenlandse Zaken over het voortbestaan van het European Institute of Public Administration (EIPA) in Maastricht.

Bij het EIPA worden jaarlijks taloze Europese ambtenaren opgeleid en er wordt onderzoek gedaan naar het openbaar bestuur, beleid en regelgeving in Europa.
Het in 1981 door Nederland opgerichte instituut dreigt een substantieel deel van zijn subsidie te verliezen in het kader van bezuinigingen bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen.

Fokke en Verheijen vinden het EIPA van groot belang voor de Europese uitstraling van Maastricht en voor de Euregionale economie en willen van Timmermans weten welk ministerie verantwoordelijk wordt voor het EIPA nu OCW de subsidie vermindert. Ook vragen zij of hij een domino-effect verwacht met betrekking tot vergelijkbare instituties in Nederland en andere Europese landen. Wil de minister in overleg treden met de gemeente Maastricht en de provincie Limburg om het EIPA te behouden?

Schriftelijke vragen van de leden Verheijen en Fokke aan de minister van Buitenlandse Zaken inzake de toekomst van het European Institute of Public Administration

EIPA 1

Manon Fokke

Manon Fokke

Manon Fokke is op 14 juni 2022 door de gemeenteraad van Maastricht benoemd tot wethouder. Portefeuille Financiën Bedrijfsvoering (m.u.v. P&O) Burgerparticipatie Lobby Stadsdeelwethouder Maastricht West 4e loco-burgemeester Lees hier het coalitieakkoord 2022-2026: Maastricht, stad van verbondenheid. Coalitieakkoord in pfd: Coalitieakkoord Maastricht 2022-2026   Lijsttrekker PvdA Maastricht bij de gemeenteraadsverkiezingen 2022 Lees de verkiezingsflyer GR2022 van Manon

Meer over Manon Fokke

Waar ben je naar op zoek?