Door Manon Fokke op 4 juli 2013

Kamervragen over voortbestaan Europees opleidingsinstituut EIPA in Maastricht

De Limburgse kamerleden Manon Fokke (PvdA) en Marc Verheijen (VVD) zijn bezorgd over de effecten van bezuinigingen in hun regio. Zij hebben vragen gesteld aan minister Timmermans van Buitenlandse Zaken over het voortbestaan van het European Institute of Public Administration (EIPA) in Maastricht.

Bij het EIPA worden jaarlijks taloze Europese ambtenaren opgeleid en er wordt onderzoek gedaan naar het openbaar bestuur, beleid en regelgeving in Europa.
Het in 1981 door Nederland opgerichte instituut dreigt een substantieel deel van zijn subsidie te verliezen in het kader van bezuinigingen bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen.

Fokke en Verheijen vinden het EIPA van groot belang voor de Europese uitstraling van Maastricht en voor de Euregionale economie en willen van Timmermans weten welk ministerie verantwoordelijk wordt voor het EIPA nu OCW de subsidie vermindert. Ook vragen zij of hij een domino-effect verwacht met betrekking tot vergelijkbare instituties in Nederland en andere Europese landen. Wil de minister in overleg treden met de gemeente Maastricht en de provincie Limburg om het EIPA te behouden?

Schriftelijke vragen van de leden Verheijen en Fokke aan de minister van Buitenlandse Zaken inzake de toekomst van het European Institute of Public Administration

EIPA 1

Manon Fokke

Manon Fokke

Lijsttrekker PvdA Maastricht bij de gemeenteraadsverkiezingen 2018 Bekijk hier de persoonlijke flyer van Manon Fokke.   2012 – 2017 Lid van de Tweede Kamer 2006 – 2012 Raadslid – fractievoorzitter   Intro “Politici zijn gewone mensen, met alles wat daarbij hoort.” Ik heb altijd belang gehecht aan zaken als inspraak, zeggenschap en je mening kenbaar

Meer over Manon Fokke