Kom inspreken: schaf het openbaar onderwijs niet af!

1 februari 2022

PvdA Maastricht: schaf het openbaar onderwijs niet af! Behoud het vmbo in Maastricht-West en zorg voor toegankelijk en goed onderwijs zónder selectie aan de poort!

De fractie maakt zich grote zorgen over de toekomst van het Maastrichts voortgezet onderwijs: na een decennium vol veranderingen, plannen en visies komt LVO nu met een Toekomstvisie. Het vmbo-onderwijs verdwijnt uit Maastricht west: wil je naar het vmbo? Dan moet je naar de campus in oost of naar de Bernard Lievegoedschool. En wil je Gymnasium in het Nederlands doen? Dan kun je alleen nog terecht bij het huidige Bonnefanten College. De keuzes voor leerlingen en hun ouders worden dus beperkt!

Daarnaast zijn we niet blij met het ‘numerus fixus’ voorstel van LVO: wij gunnen elke Maastrichtse leerling fijn en goed onderwijs op een school naar keuze. Het kan volgens ons niet zo zijn dat je straks naar Meerssen móet omdat je in Maastricht niet wordt toegelaten. We zijn dan ook tegen het voorgestelde convenant en het afschaffen van openbaar onderwijs.

Door signalen uit de stad weten we dat onze vragen en zorgen gedeeld worden. Onderwijs is voor íedereen belangrijk, maar vooral voor de toekomstige generaties van onze stad. Het is daarom belangrijk dat iedereen kan meepraten over het voorstel waarover de raad moet beslissen.
Laat horen wat jij van deze veranderingen vindt! Meld je aan voor de stadsronde op 8 februari a.s., of stuur een schriftelijke bijdrage.

Hoe? Door een mailtje te sturen naar [email protected] 

Bekijk hier: agenda en stukken van de stadsronde

 

#hartvoordestad #hartvoordetoekomst

Waar ben je naar op zoek?