9 september 2016

Manon Fokke vertrekt uit Tweede Kamer

Manon Fokke stelt zich volgend niet opnieuw verkiesbaar voor een zetel in de Tweede Kamer. Ze wil weer actief worden in de lokale politiek. Ze volgt daarmee de stem van haar hart.

“Ik heb vier interessante en leerzame jaren als Kamerlid achter de rug,” zegt de Manon in een toelichting. “Een unieke ervaring die ik absoluut niet had willen missen. Ik ben ook trots op de zaken die ik in de afgelopen periode samen met collega’s in de Kamer heb kunnen realiseren, zoals een regeling voor klokkenluiders, een motie om Tihange te sluiten, en ik heb geknokt om de rechtbank in Maastricht te houden. In de vier jaar als Kamerlid heb ik – juist ook door mijn portefeuille Binnenlandse Zaken – gemerkt dat mijn hart toch echt bij het lokaal bestuur ligt. Ik zie er dan ook naar uit om na de verkiezingen weer aan de slag te gaan in het lokaal bestuur. De overheid die naar mijn mening het dichtst bij de burger staat.”
“In Den Haag zijn de afgelopen jaren mooie stappen gezet om op lokaal niveau steeds meer samen met de mensen te organiseren. Buurtrechten komen bijvoorbeeld steeds prominenter op de agenda van Den Haag te staan. Ik heb er super veel zin in om dat in praktijk te brengen. Tijdens mijn zwangerschapsverlof was ik weer even actief voor het ombudsteam van de PvdA in Maastricht en dat voelde als thuiskomen. Ik volg dan ook mijn hart, en ga terug naar het lokaal bestuur.”

Manon op de berg - foto Annemiek Mommers 2012
Foto: Annemiek Mommers (2012)