Mosae Campagne: kwaliteit van zorg kan niet langer worden gehandhaafd

9 oktober 2019

De PvdA is zeer verontrust over een brief van Mosae Campagne van 8 oktober jl. waaruit blijkt dat de kwaliteit van zorg niet langer gehandhaafd kan worden. Wij vinden dat een pijnlijke mededeling, omdat wethouder De Graaf (SP) in eerder aangaf dat de kwaliteit van zorg niet in geding is.
Mosae geeft aan dat het hoge ziekteverzuim en de krappe arbeidsmarkt consequenties heeft. Het lijkt de PvdA dat het college zich als stadsbestuur per direct op de hoogte moet stellen van wat hier precies aan de hand is.

Maren Slangen en Manon Fokke hebben daarover de volgende vragen:

1. Bent u op de hoogte van de laatste stand van zaken met betrekking tot Mosae Campagne?

2. Begrijpt u dat mensen zich grote zorgen maken over de situatie bij Mosae? En dat het derhalve ook op uw weg ligt om onrust bij mensen weg te nemen danwel openheid te geven over de situatie.

3. Bent u het met ons eens dat het buitengewoon verontrustend is dat in een brief van Mosae Campagne letterlijk staat “kunnen we in de huidige situatie niet de kwaliteit leveren die u van ons mag verwachten”?

4. Uit verhalen van mensen begrijpen wij dat sommige mensen ‘s avonds en ‘s nachts zonder toezicht komen te zitten. Wat vindt u hiervan? Bent u hiervan op de hoogte?

5. Is er iemand namens de gemeente aanwezig bij de bijeenkomst die morgenavond [9 oktober] om 17 uur in Mosae Campagne wordt gehouden?

Mogen we ervan uitgaan dat u gelet op de urgentie van dit dossier binnen de kortst mogelijke termijn antwoord geeft op onze vragen dan wel middels een rib duidelijkheid en openheid geeft?

 

Waar ben je naar op zoek?