Motiebehoud Bonbonnière niet volledig uitgevoerd!

20 november 2019

De PvdA-fractie is teleurgesteld en zelfs boos na het lezen van de Raadsinformatiebrief van 14 november j.l. over de Bonbonnière. Het college refereert hierin notabene aan (het invulling geven aan) onze motie die met grote meerderheid van de gemeenteraad is aangenomen.

Echter, naar onze mening is deze motie beslist nog niet uitgevoerd, zoals door de raad aan is opgedragen, te weten “… de Bonbonnière in haar huidige openbare functie te behouden en te behoeden voor langdurige leegstand en op de loer liggend verval”.

Het college geeft aan in de RIB dat met Heineken overeengekomen is voorlopig alleen het café (en volgens een bericht in Dagblad De Limburger 16 november ook de Spiegelzaal) te (laten) exploiteren. Dus zónder de theaterfunctie! Daar zit volgens onze fractie nu juist het risico dat we met het indienen van de motie hebben benoemd.

Hierover stelde Anita van Ham daarom de volgende vragen.

  1. Bent u het met ons eens dat de motie “Bonbonnière”, behandeld en aangenomen in de raadsvergadering behandelende het raadsvoorstel 127-2019 Programmabegroting 2020, met de benoemde afspraken in bovengenoemde RIB, niét volledig is uitgevoerd?
  2. Hoe gaat u ervoor zorgen dat dit alsnog gebeurt?
  3. Hoe gaat u ervoor zorgen dat het maken van deze tussentijdse en tijdelijke afspraken niet juist gaan leiden tot op de loer liggend verval van het pand, omdat de indruk nu wordt gewekt dat het in gebruik nemen van het theater nog even op zich kan en mag laten wachten?
  4. Bent u al actief benaderd door partijen die zich willen inzetten voor de Bonbonnière?
  5. Neemt u zelf het initiatief om samen met Heineken op zoek te gaan naar partijen die vol enthousiasme met de Bonbonnière aan de slag gaan? Kunt u toezeggen dat u zelf proactief op zoek bent of gaat naar zulke partijen?
  6. Kunt u ons aangeven hoe het “right to challenge” gestalte gaat krijgen?