Onvrede over WOZ-waarde

6 maart 2020

De PvdA Maastricht heeft samen met initiatiefnemer PVM en enkele andere oppositiepartijen vragen gesteld aan het college over WOZ gerelateerde zaken.
In het verleden heeft PVM al eens vragen gesteld over de te hoog geschatte WOZ waarde. Op dat tijdstip werden veel ( terechte ) bezwaarschriften ingediend, en de conclusie was dat de gemeente de waarde moest bijstellen en de proceskosten betalen. Op dit moment regent het weer klachten over WOZ waardes die veel te hoog worden geschat. Sommige burgers dienen al drie jaar een bezwaarschrift in, waarna de waarde naar omlaag wordt bijgesteld en het jaar erop komt er weer een flink bedrag ( onterecht) bovenop. De burgers zijn hier behoorlijk kwaad over.

Lees hier de vragen:

1. Kunt u aangeven hoeveel bezwaarschriften de afgelopen twee jaar zijn ingediend, en hoeveel terecht waren en zijn gehonoreerd?

2. Zoals u weet zijn er diverse bureaus die veel geld verdienen door bezwaren in te dienen. Door als gemeente niet goed de waardes vast te stellen werkt u zelf deze praktijken in de hand? Wat gaat u hieraan doen? Het kost de gemeenschap immers heel veel geld.

3. Bent u voornemens om de WOZ lager ook daadwerkelijk lager bij te stellen zodat er minder bezwaarschriften worden ingediend en dit uiteindelijk zorgt voor minder kosten? Zo nee waarom niet, zo ja, wanneer?         

Jo Smeets, PVM
Manon Fokke, PvdA
René Betsch, PVV
Jos Gorren. SAB

Waar ben je naar op zoek?