Onzalig hotelplan Kumulus Wijck van de baan

3 september 2018

Op vrijdag 31 augustus jl. heeft het college de gemeenteraad geïnformeerd dat het hotelinitiatief op de locatie van Kumulus aan de Sint Maartenslaan van de baan is. De PvdA-fractie is verheugd dat dit onzalige plan niet doorgaat. Wij zijn nooit voorstander geweest van het hotelplan. Wij vinden het wel schokkend om te lezen dat wat het college betreft alles heeft moeten wijken om de verkoop van het gebouw aan het hotelinitiatief mogelijk te maken. Als de Hogeschool Zuyd de stekker er niet uit getrokken had dan was er het zoveelste hotel toegevoegd in Maastricht.

Wat de PvdA-fractie betreft is dit een uitgelezen kans om nu een alternatief plan uit te werken, zodat het gebouw een maatschappelijke functie behoudt. Dan hoeven de huidige gebruikers niet te verhuizen. Volgens de PvdA-fractie is dat goed voor de wijk en voor de stad als geheel. Zo worden namelijk maatschappelijke functies voor de wijk behouden.

Antoine van Lune en Anita van Ham hebben de volgende vragen gesteld aan het college:

  1. Wat betekent dit voor de huidige gebruikers van het gebouw? Kunnen zij in het gebouw blijven of zet u de verhuizingen door? Op welke termijn verschaft u hen duidelijkheid?
  2. Is een hotelinitiatief op deze locatie volledig van de baan? Zo nee, waarom niet
  3. Is het college nog steeds van plan om het pand af te stoten? Zo ja, waarom?
  4. Is het college bereid om een alternatief plan uit te werken waarbij de huidige functies in het gebouw kunnen blijven? Zo ja, op welke termijn gaat u hierover met de gemeenteraad in gesprek? Zo nee, waarom niet?

 

Lees hier de brief van het college:

Waar ben je naar op zoek?