Door Liesbeth van Binnebeke op 28 januari 2016

Op de Rode Bank in Malberg

Met “De Rode Bank in de buurt” biedt PvdA Maastricht letterlijk een plek om te praten. De Rode Bank debuteerde in Malberg op zaterdagmiddag 23 januari en werd door het winkelend publiek goed ontvangen.

Mensen zijn kritisch op de PvdA en men schuwt niet grote onderwerpen aan te snijden: zorg, pensioenen en vluchtelingen zijn belangrijke thema’s. Of ze nu met een kamerlid, een raadslid of gewoon een vrijwilliger praten er worden harde noten gekraakt, want het zijn onderwerpen waar mensen iedere dag mee te maken hebben.

Wel wordt gewaardeerd dat de PvdA ook op straat is om met mensen te praten als er geen verkiezingen zijn. Het initiatief om met het PvdA Maastricht Ombudsteam de buurt in te gaan en spreekuur te houden in het clubhuis van de lokale voetbalclub wordt als positief ervaren.

De PvdA heeft landelijk ongeveer 180 ombudsteams. Via de ombudsteams zoekt de PvdA de mensen weer op en wil steun bieden bij gedoe met de gemeente, het UWV of de huurbaas en bij het invullen van bijvoorbeeld je belastingaangifte.

Onder het motto “Je weet immers nooit” en “Er zijn altijd mensen in de buurt met wie het niet zo goed gaat ” stoppen mensen de flyer in de tas.

PvdA Maastricht heeft in de korte tijd dat zij promotie maakt voor het ombudsteam al heel wat steunbetuigingen ontvangen. Op uitnodiging van het buurtplatform Bboost staat de Rode bank eerdaags in het Boschstraatkwartier.

Voor het spreekuur van het ombudsteam kunt je iedere laatste woensdag van de maand van 18.30 uur tot 20.00 uur terecht in het clubhuis van vv SCM of Rksv Heer.

PvdA Rode Bank 1 PvdA Rode Bank 2

PvdA Rode Bank 4 PvdA Rode Bank 5

PvdA Rode Bank 3 PvdA Rode Bank 6
.
.
.

Flyer Ombudsteam PvdA Maastricht

Liesbeth van Binnebeke

Liesbeth van Binnebeke

Kandidaat GR 2018 – lijstduwer Secretaris Heugemerweg 14 6221 GJ Maastricht 06-46563643 secretaris.pvdamaastricht@live.nl Coördinator Permanente Campagne Webmaster

Meer over Liesbeth van Binnebeke