25 augustus 2017

Open Brief aan College over zorgen rondom beleid Mosae

Ons voormalig burgerraadslid Bo Lemmens schreef een open brief aan wethouder André Willems naar aanleiding van de berichten in de krant dat hij zich zorgen maakt over de kwaliteit van de zorg bij Mosae. Bo is verbaasd: de PvdA Maastricht stelde immers in oktober 2016 al vragen aan wethouder Gerats over deze kwestie. Bo is ook verheugd: de zaak wordt nu eindelijk opgepakt. En Bo is bezorgd: gaat het college van burgemeester en wethouders in het vervolg beter opletten?

Lees hier de open brief:

OPEN BRIEF AAN WETHOUDER WILLEMS N.A.V. BERICHTGEVING DE LIMBURGER D.D. 23 AUGUSTUS 2017

Beste Wethouder Willems,

“Maastrichtse wethouders maken zich ernstige zorgen over de kwaliteit en ‘inconsistent’ beleid bij zorgorganisatie Mosae”. Deze woorden door Maastrichtse wethouders in De Limburger van 23 augustus 2017 werden met grote verbazing ontvangen bij ons vandaag. Want, beste College van B&W, jullie wisten dit toch al in oktober 2016?
In oktober 2016 kwam De Limburger al met berichtgeving rondom Mosae Zorggroep met betrekking tot een vrijwillig loonoffer dat gevraagd werd aan personeel wegens financiële problemen. Naar aanleiding van dit artikel stelde Partij van de Arbeid Maastricht mondelinge vragen aan wethouder Gerats (SP, WMO). Uit deze vragen kwam naar voren dat het college in de persoon van wethouder Gerats zich niet geroepen voelde om zich actief te bemoeien met de situatie rondom Mosae Zorggroep. Ook enkele werknemers namen contact op met deze wethouder en gingen het gesprek aan. Na het gesprek hielden zij de wethouder op de hoogte van de gang van zaken.
Verbazingwekkend dat het College van B&W dan nu vol zorgen reageert op de kwaliteit van het beleid bij Mosae Zorggroep, want dit was toch al bekend?
Wethouder Willems, we zijn blij dat u weer terug bent van verlof. We zijn ook blij dat u gelijk broodnodige actie bent gaan ondernemen met betrekking tot Mosae Zorggroep en in gesprek wilt gaan met de leiding van deze organisatie, maar zorgt u ervoor dat het College ook hand in eigen boezem steekt? Want terwijl de Raad van Toezicht druk bezig is geweest de afgelopen tijd met het oplossen van de problemen, zat dit College stil terwijl ze er al vanaf oktober 2016 toch van wist.

Alvast bedankt voor de medewerking,

Namens medewerkers van Mosae Zorggroep en PvdA Maastricht,
Bo Lemmens