Orkest heeft geen interesse in Don Bosco-kerk in Heugemerveld

14 oktober 2019

Deze week werd duidelijk dat de Philharmonie Zuid geen heil ziet in het betrekken van de voormalige Don Bosco Kerk in het Heugemerveld.
De PvdA in Maastricht heeft over de herbestemming van dit markante kerkgebouw al meerdere malen vragen gesteld aan o.a. wethouders Krabbendam, Janssen en de Graaf-Haassen. Nu is het tijd voor meer duidelijkheid. Maren Slangen en Henri Borgignons stelden daarom de volgende vragen aan het college.

  1. Bent u ermee bekend dat de Philharmonie Zuid (PZN) geen interesse heeft in het gebouw? En was u bekend dat de Philharmonie Zuid dit al maanden geleden heeft aangegeven?
  2. Eerder hebben we u al gevraagd welke andere locaties u in gedachten heeft voor Philharmonie Zuid. Nu PZN geen interesse heeft in de Don Bosco Kerk, welke andere locatie acht u geschikt?
  3. Er waren tevens plannen er mede een ontmoetingsplek te maken voor de buurt, u gaf aan dat dit in combinatie zou zijn met het gebruik van het gebouw door PZN. Wat gebeurt er met dit voornemen wanneer PZN het gebouw niet betrekt?
  4. Wat gaat er nu gebeuren met het gebouw?
  5. De bewoners zien de conditie van het gebouw hard achteruitgaan en maken zich zorgen dat er verkeerde bewoners gebruik gaan maken van het gebouw. Zijn deze zorgen terecht? Hoe is uw contact met de bewoners van Heugemerveld en hoe informeert u hen over de ontwikkelingen van de Don Bosco Kerk en La Belletsa?

De wijk heeft behoefte aan een ontmoetingsplek. La Belletsa heeft een te hoge huurprijs en Villa Aon de Diek mag enkel gebruikt worden door bewoners.

  1. Bent u bereid te onderzoeken of u de bewoners van het Heugemerveld weer een ontmoetingsruimte kunt geven.
  2. Bent u bereid dit tegen minimale vergoedingen te laten plaatsvinden.
  3. Bent u ervan op de hoogte dat de gemeente Maastricht de grond t.b.v. de kerk en aanpalende woning destijds verkocht heeft aan het bisdom voor een symbolisch bedrag van fl 1,00?

 

Waar ben je naar op zoek?