PvdA: buurt betrekken bij plannen studentenhuisvesting

26 november 2019

Onlangs heeft het college de raad met een Raadsinformtiebrief geïnformeerd over de stand van zaken programmering studentenhuisvesting. Met betrekking tot de grootschalige huisvesting geeft het college aan verheugd te zijn over het aantal initiatieven dat bij de gemeente is aangemeld.
De PvdA heeft in het verleden en ook onlangs bij het vaststellen van de huidige Woonprogrammering Studentenhuisvesting aangegeven dat het belangrijk is dat – waar grootschalige en/of tijdelijke huisvesting ook daadwerkelijk komt – de buurt geraadpleegd en betrokken wordt.
Eerder werd gesproken over (tijdelijke) huisvesting in de Gebroeders Hermansstraat en aan de Franciscus Romanusweg; hier bleek dat er veel onduidelijkheid heerste bij buurtbewoners over de concrete plannen en afspraken.

Over het bovenstaande stelde Maren Slangen de volgende vragen an het college.

1. Hoe betrekt u de buurt bij het inplannen van grootschalige en/of tijdelijke studentenhuisvesting? Doet u dit pas als de omgevingsvergunning verleend is of begint u al eerder met raadplegen?

2. In hoeverre beoordeelt u de geschiktheid van een potentiële locatie aan de hand van de buurt en terugkoppeling van buurtbewoners?

3. Waarom zijn de plannen aan de Franciscus Romanusweg en de Gebroeders Hermansstraat niet doorgegaan?

4. Is de omgevingsvergunning voor Randwyck (252 Tiny Houses) inmiddels verleend?

5. Hoe borgt u de balans voor alle bewoners in de prioritaire gebieden?

6. Klopt het dat er bij de locatie Bassin 184-186 al begonnen is met bouwwerkzaamheden? Zo ja, waarom?

7. Klopt het dat het Student Hotel, dat om de hoek van het Bassin ligt, daar kon komen op voorwaarde dat er in de buurt geen andere grootschalige studentenhuisvesting zou komen? Zo ja, waarom wordt dan toch gekozen voor uitbreiding van studentenhuisvesting in de buurt?