22 augustus 2016

PvdA fractievoorzitter Frans Bastiaens heeft integer gehandeld

Het was voor ons wel duidelijk maar we voelen ons als PvdA-fractie en afdelingsbestuur alleen maar gesterkt door de uitkomsten van het onafhankelijke onderzoek door advocatenkantoor Capra, dat onze fractievoorzitter, Frans Bastiaens, volledig vrijpleit van (de schijn van) belangenverstrengeling.

Het onderzoek kwam er naar aanleiding van berichtgeving door de Telegraaf. Om een einde te maken aan de discussie maar ook omdat er geen twijfel mocht bestaan over zijn integriteit heeft Frans Bastiaens burgemeester Penn-te Strakegevraagd onafhankelijk onderzoek te laten doen naar zijn integriteit. De uitkomst van het onderzoek bevestigt het vertrouwen dat fractie en afdelingsbestuur hebben in hunfractievoorzitter.
Fractie en afdelingsbestuur nemen met klem afstand van de eis van een bewonersgroep dat Frans Bastiaens moest aftreden zonder de uitkomsten van het onafhankelijke onderzoek af te wachten. Dergelijke poging tot karaktermoord vinden wij onacceptabel en kent geen enkele basis in de feiten. De aantijgingen van deze bewonersgroep werpen wij verre van ons.
Wij zetten daar nu een punt achter en kijken vooruit naar een inclusieve samenleving, graag ook met de mensen die vlak bij de beoogde vluchtelingenopvang wonen.

Bijlagen:
Raadsinformatiebrief van Burgemeester Penn-Te Strake en rapport van Capra Advocaten.
RIB_inzake_uitkomst_integriteitsonderzoek_F.H._Bastiaens