Door Aleida Berghorst op 19 januari 2017

PvdA Limburg gaat zelf nieuwe OV concessie testen

Op zaterdag 21 januari a.s. gaat PvdA Limburg de nieuwe OV concessie testen. Aleida Berghorst, statenlid voor de PvdA in het Limburgs parlement en woordvoerder mobiliteit gaat met de bus kris kras door Limburg. Onderweg stapt zij regelmatig uit om polshoogte te nemen bij haltes en buslijnen die eerder per mail of via facebook zijn genomineerd.

Als er nergens een aansluiting gemist wordt, dan duur de reis ongeveer 15 uur en de route doorkruist 55 Limburgse dorpen en steden.

Doel
Met de actie wil PvdA Limburg ervaren hoe de nieuwe OV concessie in diverse delen van Limburg bevalt. Daarbij is aandacht voor klachten, maar er is ook aandacht voor de positieve veranderingen van de nieuwe OV concessie, denk bijvoorbeeld aan de elektrische bussen.
We mogen best trots zijn op de nieuwe OV concessie, maar we moeten ook oog hebben voor verbeterpunten. Limburg verdient het best mogelijk OV! Door zelf door Limburg te reizen kan ik de bij de PvdA binnengekomen pijnpunten zelf ervaren en beoordelen.

Pottenberg Maastricht
Als de overstap gehaald wordt, dan vertrekt Aleida om 10.24 uur vanaf station Valkenburg met lijn 4 naar Pottenberg in Maastricht. PvdA Raadslid en woordvoerder mobiliteit Anita van Ham en burgercommissielid Jintro Pauly stappen tijdens de busreis in om Aleida bij te praten over het OV in Maastricht.
Om 11.13 uur komt het gezelschap aan bij halte Potteriestraat in Pottenberg, waar bewoners van de wijk toelichten welke effecten de nieuwe OV concessie voor de bereikbaarheid van de wijk heeft.

De rode karavaan vertrekt via lijn 5 vanaf de Keurmeestersdreef om 11.47 uur terug naar het station.

Lees hier alles over de ROODtrip 21 januari 2017

Aleida Berghorst

Aleida Berghorst

Lid van Provinciale Staten sinds 26 maart 2015 Periode maart 2014- maart 2015 Burger niet-raadslid Commissie stadsbeheer Milieu en Mobiliteit Periode tot 2014 Burger niet-raadslid Commissie Stadsbeheer Milieu en Mobiliteit Voorzitter samenwerkende campagnecoördinatoren Zuid-Limburg Aleida (*1983) heeft Nederlands Recht gestudeerd aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Zij is civielrechtelijk afgestudeerd in januari 2010. Nu is

Meer over Aleida Berghorst