Samen sterk voor Maastricht!

29 april 2020

Drie weken geleden deden we een oproep om zoveel mogelijk laptops, iPads en computermuizen in te zamelen voor kinderen in het basisonderwijs. Wat een reacties kreeg ik! Samen met mijn vriend reed ik door heel Maastricht om de aangeboden spullen op te halen. Van Amby tot Daalhof en van Malberg tot de Heeg: uit alle wijken kreeg ik telefoontjes en mailtjes van mensen die onze oproep op social media of in de krant hadden gezien en graag hun apparaten – vaak nog in heel goede staat – wilden doneren. Zelfs via de post en via familieleden kwamen pakketjes uit België (dichte grenzen) en het Heuvelland (want dat mocht ik niet in om op te halen).

Een groot merci namens mij, namens de PvdA fractie en bestuur maar vooral: namens al die kinderen!

Ondertussen is voor die groep kinderen gelukkig weer een klein beetje licht aan het eind van de tunnel te zien: vanaf 11 mei mogen ze – zij het halve dagen of dagdelen – weer naar school. Daarnaast mogen ze in de meeste gevallen weer naar de sportles; belangrijk voor de gezondheid maar ook om vriendjes en vriendinnetjes eindelijk weer te zien.

Voor een grote groep anderen biedt de datum van 11 mei helaas nog geen zicht op de toekomst: als PvdA riepen we het college van B&W daarom samen met andere oppositiepartijen op om snel met een corona-plan te komen waarin Maastrichtse maatregelen centraal staan. Dus niet alleen maar afwachten op hulp uit Den Haag, maar zelf met een specifiek pakket komen gericht op Maastrichtse inwoners, ondernemers en instellingen. Zeker voor díe groepen die in onzekerheid blijven nu de maatregelen minstens tot 20 mei gelden, en er daarnaast wordt gewaarschuwd voor de uitdagingen en beperkingen die een anderhalvemeter-samenleving met zich meebrengt.

Wellicht behoort u zelf ook tot de groep voor wie er veel onduidelijkheid is over de nabije toekomst. Misschien maakt u zich zorgen over hoe u met uw onderneming de zomer doorkomt. Of wilt u graag uw familie weer kunnen bezoeken, of op bezoek kunnen krijgen en maakt u zich zorgen over hoe dat moet met allerlei voorzorgsmaatregelen. En waarschijnlijk hoopt u, net als ik, vooral dat de inwoners van Maastricht deze crisis te boven komen.

De fractie en het bestuur van PvdA Maastricht staan voor u klaar: nu, straks maar ook voor alle vragen die de komende maanden zullen brengen. Weet ons te vinden, ook als u geen vraag heeft maar gewoon behoefte voelt om even een praatje te maken.

Ik hoop u in elk geval snel weer ergens in onze mooie stad te kunnen ontmoeten!

Namens de PvdA fractie,
Maren Slangen