Songfestival, The Passion, Koningsdag: feestjes of stadsvisie?

3 oktober 2019

Toen we nog in de race waren voor het Songfestival merkte het college op dat Maastricht ook in gesprek zijn met de organisatie van The Passion, het bekende project van EO en KRO-NCRV .
Via een bericht op internet begrepen we dat in augustus bekend zou worden of The Passion naar Maastricht gaat [1].

De raad heeft echter al enige tijd niets meer vernomen over The Passion en de organisatie van dit evenement. Ook begrepen we dat Koningsdag 2020 in Maastricht wordt gehouden.

De PvdA vindt het geweldig dat Koningsdag in 2020 in Maastricht plaatsvindt, maar we vragen ons wel af of er wel een visie zit achter het je vinger opsteken voor deze drie grote evenementen.

Maren Slangen stelt het college hierover de volgende vragen:

1. Wanneer wordt duidelijk of The Passion naar Maastricht komt?

2. Waarom informeert u de gemeenteraad altijd achteraf over “een kandidaatstelling” en nooit vooraf? De raad heeft immers het budgetrecht.

3. Kunt u ons aangeven welke visie erachter zit om op al deze evenementen in te zetten?

4. In het coalitieakkoord heeft u aangegeven met een nieuwe stadsvisie te komen. In de kaderbrief van afgelopen juni lazen we hier niets meer over, terwijl we toch benieuwd zijn “wat voor stad Maastricht wil zijn”. Wanneer kunnen wij een nieuwe stadsvisie verwachten?

5. Wanneer wordt de gemeenteraad geïnformeerd over de budgetten die gemoeid zijn met de organisatie van Koningsdag en The Passion? En aan welk bedrag moeten we ongeveer denken?

 

[1] https://passion.101tips.nl/passionstad.php