Vragen aan het college in december: van bouwen in Limmel tot subsidies voor Huiskamers

25 januari 2022

===========

In december 2021 stelde de fractie van PvdA Maastricht vragen over allerlei onderwerpen. Hier zetten we ze op een rijtje.

================

Limmel: stand van zaken met betrekking tot de ontwikkeling van Trega/Zinkwit

Het wordt tijd dat er duidelijkheid komt voor Limmel. Wat de PvdA Maastricht betreft is een loods op deze plek niet gewenst. Onze raadsbreed aangenomen motie heeft het college een duidelijke opdracht gegeven. Maar na 3 maanden stilte vragen we ons af hoe het staat met de plannen voor Limmel… Daarom stelden we op 15 december jl. wederom vragen aan de wethouder.

Lees hier de vragen: https://tinyurl.com/y8aahr8s

Corona: wie is verantwoordelijk voor ventilatie van scholen?

Ventilatie is enorm belangrijk op scholen. De antwoorden op de eerste set vragen die we stelden half november 2021 leidden tot meer vragen bij de PvdA en PVM. Onduidelijk is of de gemeente of de scholen verantwoordelijk is voor de frisse lucht.

Benieuwd naar de vragen? Je leest ze hier: https://tinyurl.com/2mcb3ahn

Gratis zelftests: wat en hoe?

Wij stelden vragen aan de wethouder, omdat blijkt dat heel veel mensen geen idee hebben of ze in aanmerking komen voor gratis zelftesten en waar ze die kunnen ophalen.

Lees de vragen hier: https://tinyurl.com/yckzy6fs

Studeren in Maastricht: waar moet je wonen?

We lazen in De Observant dat de universiteit opnieuw waarschuwde voor een huisvestingstekort als gevolg van de enorme groei aan studenten in onze stad.
Een crisis zoals afgelopen zomer voorkomen we graag, maar moeten we als stad niet ook onze verantwoordelijkheid nemen? En wat is eigenlijk de visie van het stadhuis op die groei? We stelden de volgende vragen aan het college.

Hier kun je ze nalezen: https://tinyurl.com/c9f7czxh

Woekerwinsten in het sociaal domein

De PvdA Maastricht vindt dat er grenzen moeten worden gesteld aan de winst bij aanbestedingen in het Sociaal Domein, zodat er geen woekerwinsten gemaakt mogen worden door aanbieders. Hoe denkt het college over dit onderwerp?

Lees hier de vragen die we 22 december jl. stelden het college.

Winkelcentrum De Heeg: hoe staat het met de motie?

in juli nam de raad een motie over de herontwikkeling in De Heeg aan. Teleurstellend dat het afgesproken besluit achterwege blijft.
We stelden er op 24 december jl. vragen over aan het college: https://tinyurl.com/42zw8uyn

De tram Hasselt-Maastricht: wat is er nu echt aan de hand?

De laatste update van het college over de tram Maastricht – Hasselt leverde voor PvdA Maastricht alleen maar meer vragen op. Wat is nu de échte stand van zaken van de tram? Hoe zit het met de mogelijke trambus? En wat is nu de uitkomst van de aanbesteding? PvdA Maastricht stelde vragen aan het college.

Lees onze vragen hier: https://tinyurl.com/2efy3kxp

Hart voor de buurt: huiskamers in nood!

Wederom moeten we vragen stellen over de huiskamers in de buurt. Er is nog geen geld van de gemeente ontvangen dus de het maar vraag of de huur betaald kan worden. Dat kan toch niet de bedoeling zijn!

Lees in deze link de vragen over de huiskamers.

======================