Wanneer hakt gemeente eindelijk knoop door voor Limmel?

8 december 2020

Wanneer hakt de gemeente nu eens eindelijk de knoop door voor Limmel? De PvdA Maastricht vindt het vreemd dat Limmel zolang in onzekerheid moet leven over vestiging van bedrijven of woningen op het Trega/Zinkwitterrein. Ook de Hoeve kan een mooie bestemming krijgen.
De buurt maakte al vast een eigen plan: Limmel aan de Maas.

In Dagblad De Limburger verscheen op 7 december jl. een artikel over de toekomst van Limmel.[1] Positief nieuws ook vooral voor de buurt die hard werkt aan een plan voor de buurt. Het mooie is dat de stedenbouwkundige die door het college is ingehuurd ook nog eens enthousiast wordt van het plan. Alle reden dus om op korte termijn eindelijk eens witte rook boven Limmel te laten verschijnen. Zou dat geen mooi kerstcadeau zijn en laat stadhuis daarmee dan ook eens eindelijk zien dat het burgerparticipatie serieus neemt?

De PvdA stelt de volgende vragen aan het college:

1. Wat vindt u van het plan voor Limmel?

2. Wat vindt u ervan dat de door u ingehuurde architect enthousiast wordt van het plan? Is dat geen reden om het plan van de buurt als uitgangspunt te nemen? Waarom wel? Waarom niet?

3. Hoe kan het dat u nog steeds geen knoop heeft doorgehakt over bedrijven versus woningen? Hoe lang wilt u de buurt nog in onzekerheid laten?

4. Deelt u de mening van Ziegler dat een zonnepark en/of PR niet logisch is? Waarom wel? Waarom niet?

5. Kunnen we er vanuit gaan dat u op korte termijn nu eens duidelijkheid geeft?

 

[1] Dagblad De Limburger 07-12-2020:
Stedenbouwkundige Franz Ziegler enthousiast over het feelgoodbewonersplan Limmel aan de Maas.