Burgerraadslid

Antoine van Lune

Wonen (stadsontwikkeling) Cultuur, Commissie begroting & verantwoording

Bekijk hier de persoonlijke flyer van Antoine van Lune

2016 –
Raadslid
Portefeuille: Wonen, Stadsontwikkeling, Studenten, Cultuur en Financiën.

2014 – 2016
Burger niet-raadslid
Commissie Stadsontwikkeling
Commissie Algemene Zaken en Middelen

Periode 2012-2014
Raadslid
Lid van de raadscommissie Stadsontwikkeling
Lid van de raadscommissie Algemene Zaken en Middelen

Redactielid en vice-voorzitter “Lokaal bestuur”

 

Intro:
Antoine werd in 1985 geboren in Emmeloord (Flevoland) en verhuisde na de middelbare school voor zijn studie naar Maastricht.

In de tijd dat hij in Maastricht woont, is hij actief geweest bij de Jonge Socialisten als lid en later als voorzitter van de afdeling Maastricht. Daarnaast heeft hij in het bestuur van PvdA Maastricht gezeten.

Buiten Maastricht is Antoine binnen de PvdA actief als lid van de Buitenlandcommissie en als lid van de redactie van het maandblad ‘Lokaal Bestuur’.

Zijn belangrijkste drijfveer is dat mensen gelijk worden behandeld en gelijke kansen krijgen. Internationale solidariteit is volgens hem een onmisbare waarde van de PvdA. Als PvdA’er vindt hij dat solidariteit zich ook uitstrekt tot diegenen die wij niet kennen en ver van ons af staan. Iedereen heeft recht op een menswaardig leven.

In de komende periode (2014) wil hij zorgen dat er eindelijk een nieuw studentenbeleid komt. In de afgelopen jaren is de studentenpopulatie groter en internationaler geworden. Het is belangrijk dat studenten als belangrijk onderdeel van de Maastrichtse samenleving erkend worden. Daarnaast vindt hij het belangrijk dat de Muziekgieterij een permanente locatie krijgt. Het is voor hem topprioriteit om ervoor te blijven zorgen dat er betaalbare woningen in Maastricht zijn en blijven voor iedereen.