Lilianne Ploumen samen met PvdA Maastricht in actie voor de leraren

27 januari 2020

Op donderdag 30 en vrijdag 31 januari staken de leraren in heel Nederland. Leraren uit het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en speciaal onderwijs leggen twee dagen lang het werk neer en staken voor minder werkdruk, meer collega’s en een fatsoenlijk salaris. De PvdA Maastricht steunt ook deze actie van harte. Daarom zal de PvdA Maastricht op maandag 27, dinsdag 28 en woensdag 29 januari door de hele stad leraren van verschillende scholen een hart onder de riem steken.

Op donderdag 30 januari organiseert de Algemene Onderwijsbond diverse stakingsacties in het land. In Maastricht zal PvdA Maastricht aansluiten bij de mars die de AOB organiseert. Ons Tweede Kamerlid Lilianne Ploumen zal op de Markt een toespraak houden, en samen met de PvdA Maastricht deelnemen aan de stille tocht van de Markt naar het Gouvernement, waar de leraren een petitie zullen overhandigen.

Raadslid Maren Slangen:

Goed onderwijs is super belangrijk voor de kinderen. Maar dat onderwijs staat of valt met goede leraren voor de klas en genoeg aandacht voor ieder kind. Dit lijkt onmogelijk te worden met het oplopend lerarentekort. Het is te gek voor woorden dat dit jaar ruim 55 duizend leerlingen geen leraar voor de klas hebben, en dat is slechts in het primair onderwijs. Ook het voortgezet onderwijs krijgt hier steeds meer last van: specifieke vakken kennen nu al een ernstig tekort. De PvdA Maastricht snapt dat leraren zich hierdoor opnieuw genoodzaakt voelen te gaan staken. Wij zullen dan ook samen met het onderwijs in Maastricht deelnemen aan de stakingsmanifestatie in Maastricht.”