28 november 2014

Albert Nuss verlaat gemeenteraad in verband met nieuwe baan

Op 1 januari 2015 treedt Albert Nuss, onze fractievoorzitter en oud-wethouder, in dienst bij de Stichting Onderwijs Midden-Limburg als voorzitter van de centrale directie van het Connect College in Echt,een brede scholengemeenschap voor voortgezet onderwijs van VMBO tot en met VWO. Daarom zal hij op16 december a.s. de gemeenteraad van Maastricht verlaten. Deze nieuwe functie is niet te combineren met het raadslidmaatschap.

Albert Nuss: “Ik ben blij met deze nieuwe baan in het onderwijs. Per 1 januari 2015 keer ik terug op het oude nest. Het is eervol te mogen werken met onderwijsgevenden en zij die het onderwijs ondersteunen. Samen met ouders en verzorgenden kinderen en jong-volwassenen op weg helpen naar volwassen wereldburgerschap. Vanwege het tijdsbeslag van mijn nieuwe baan, lukt het niet deze met het raadslidmaatschap te combineren. Ik heb met veel plezier als sociaal-democraat gewerkt voor Maastricht, eerst als wethouder en daarna korte tijd als raadslid. In die korte tijd heb ik bewondering gekregen voor de inzet en passie waarmee raadsleden hun werk verrichten. Ik heb er alle vertrouwen in dat de PvdA-fractie dat goede werk zal voortzetten.”

We willen hem als Partij van de Arbeid Maastricht hartelijk feliciteren met deze nieuwe stap.

In de afgelopen dagen hebben fractie en bestuur in goede samenwerking de continuiteit in de fractie geregeld: de PvdA-fractie heeft Frans Bastiaens gekozen tot nieuwe fractievoorzitter en Anita van Ham tot vice-voorzitter. Beiden zijn per 1 december in functie zodat de er een goede overdracht kan plaatsvinden. Wij zijn daarnaast zeer verheugd dat Josje Godwin-Wehrens de vrijgekomen plek van Albert Nuss in de fractie van de PvdA in de Maastrichtse Gemeenteraad gaat invullen. Josje Godwin zat van 2006 tot de verkiezingen van maart 2014 ook al in de gemeenteraad voor de PvdA. Zij wordt op 16 december beëdigd.

Op de eerstvolgende ALV in januari 2015 (de datum en plek volgen spoedig) heten wij de nieuw samengesteld fractie en vooral u als leden welkom.