Door Aleida Berghorst op 28 maart 2015

Aleida Berghorst wil met u spreken!

Alle rozen zijn uitgedeeld, de kiezer heeft gesproken en de uitslag is binnen. Ruim een week na de verkiezingen ben ik gisteren geïnstalleerd als lid van Provinciale Staten. Samen met mijn drie PvdA collega’s Eric Geurts, Jasper Kuntzelaers en Tirza Houben ga ik de komende vier jaar aan de slag om Limburg Sterker en Socialer te maken.

Ik ben blij dat mij de eer toekomt namens de PvdA een zetel in te nemen in het Limburgs parlement, maar over het algemeen is het resultaat van deze verkiezingen teleurstellend voor de PvdA. De Sociaal Democratie heeft helaas een flinke veer moeten laten.Een groot deel onze trouwe achterban is dit keer niet gaan stemmen of maakte bewust een andere keuze. Niet omdat de PvdA in de vorige Statenperiode geen goed werk heeft geleverd, maar omdat een deel van onze achterban niet blij is met deelname van de PvdA in Kabinet Rutte II. En hoe wrang die realiteit voor lokale politici ook is, ook dat is democratie.

Tijdens de campagne ontdekte ik, dat mensen heel vaak niet weten wat het Provinciaal Bestuur voor Limburg betekent. Het staat ver van mensen af. Aan ons de taak om uit te leggen dat de provincie belangrijk is en dat het de moeite waard is om naar de stembus te gaan.

Deze blog kunt u daarom opvatten als een uitnodiging. Ik ga graag met u het gesprek over de (Limburgse) politiek.
De eerste gelegenheid daarvoor dient zich volgende week donderdag 2 april al aan tijdens de borrel van PvdA Maastricht in café De Tribunal om 20.30 uur. Zie ik u daar?

Aleida Berghorst

Aleida Berghorst

Aleida Berghorst

Lid van Provinciale Staten sinds 26 maart 2015 Periode maart 2014- maart 2015 Burger niet-raadslid Commissie stadsbeheer Milieu en Mobiliteit Periode tot 2014 Burger niet-raadslid Commissie Stadsbeheer Milieu en Mobiliteit Voorzitter samenwerkende campagnecoördinatoren Zuid-Limburg Aleida (*1983) heeft Nederlands Recht gestudeerd aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Zij is civielrechtelijk afgestudeerd in januari 2010. Nu is

Meer over Aleida Berghorst