Bonbonnière: parel om te koesteren

26 augustus 2019

De Limburger berichtte dat de Bonbonnière dicht is omdat de bezetting te laag is.[1] In het stuk in de krant worden daarnaast diverse reden en oorzaken genoemd waarom de Bonbonnière per 1 augustus haar deuren heeft gesloten. De afgelopen dagen zijn wij via verschillende kanalen benaderd door mensen die zich zorgen maken over de toekomst van de Bonbonnière. Het is toch met recht een van onze parels van de stad. Een parel die je naar onze mening moet koesteren. Aangezien de exacte ins en outs voor ons op dit moment onduidelijk zijn, zouden we het liefst willen dat u ons op korte termijn over de Bonbonnière informeert.

Daarom hebben Anita van Ham (PvdA Maastricht), Imgriet Habets en Henny Willems (SPM) de volgende vragen aan het college:

  1. Kunt u ons z.s.m. op de hoogte stellen van de situatie rond de Bonbonnière middels een RIB? We lezen immers van alles, maar naar de exacte ins en outs moeten we gissen.
  2. Kunt u ons daarin ook aangeven of de staat van onderhoud inderdaad debet is aan het feit dat uitbaters zo snel vertrekken?
  3. Heeft het gebouw als monument beperkingen voor de inrichting van een hedendaagse horeca exploitatie?
  4. Bent u het met ons eens dat we deze stadsparel moeten behouden en koesteren en dat het dus goed zou zijn wanneer er gedragen toekomstscenario’s worden ontwikkeld?
  5. Bent u eventueel bereid daarbij ook eens “out of the box” na te denken over bestemmingen voor de Bonbonnière?
  6. Kunt u ons in de RIB ook nader berichten over de mogelijkheden die er zijn om een eventuele noodzakelijke verbouwing van de Bonbonnière te financieren middels subsidies?

 

[1] DDL 23 augustus 2019 ‘Bezetting te laag Bonbonnière Maastricht dicht’

 

foto: PvdA Maastricht – EvB