Door op 9 september 2013

Een nieuwe weg naar 2018, voorwaarts!

De anticlimax was enorm, een zwarte deken daalde in luttele seconden over Het Vrijthof neer. Verdomme, er is zo hard gewerkt!
Hard gewerkt aan verbindingen tussen mensen in Maastricht, tussen mensen in Zuid-Limbug, tussen mensen uit Nederland, België en Duitsland. We hadden de titel Europese Culturele Hoofdstad samen zó hard nodig.

Nodig om te werken aan een gezamenlijke identiteit in de Euregio, nodig om kritische massa te bereiken, nodig om hoogwaardige banen te creëren voor deze én voor de volgende generatie. Banen voor ongeschoolde en geschoolde mensen.
Ja, ons culturele voorstel was uiteindelijk een economisch plan! Cultuur als verbindende factor tussen mensen, cultuur als motor achter de ontwikkelingen van onze regio. Cultuur van alledag, van gewoonten, van verenigingen, van individuen, van professionals, van bedrijven, van werknemers.

Nu willen we niet alleen verder, maar Maastricht moet ook! Wij hebben de verplichting om ons over de deceptie heen te zetten en aan de slag te gaan. Om te realiseren waarvoor Culturele hoofdstad de katalysator had moeten zijn.
De uitdaging wordt nog groter, maar onze kracht en doorzettingsvermogen is enorm. Ik verzeker iedereen: De handen ineengeslagen zet Maastricht de ingeslagen weg voort.

Trots is de PvdA op al die mensen die keihard gewerkt hebben aan onze toekomst.
Trots op de kracht die we samen gaan inzetten.
Vastberaden, want de toekomst is van ons en die laten we ons niet afnemen.

Frans Bastiaens
Fractievoorzitter