Kinderboerderij Limmel: hoe zit dat nu?

20 november 2019

Onlangs beantwoordde het college artikel47-vragen van de PvdA over de Kinderboerderij Limmel & Hoeve Rome ontvangen.
Voor de PvdA zijn deze antwoorden niet duidelijk en op sommige plekken zelfs tegenstrijdig met wat wij eerder van het college of andere partijen hebben vernomen.

Daarom stelde Maren Slangen hieronder de volgende vervolgvragen aan het college.

  1. U heeft het in uw beantwoording over de herbestemming van Hoeve Rome en behoud van de kinderboerderij. In de (foto) bijlage arceert u zowel de Hoeve als het pand van de kinderboerderij geel, terwijl het toch twee verschillende kavels zijn. Gaat het nu om één kadastraal perceel of meerdere percelen? Is dit hele gebied, inclusief kavels, onderdeel van de verkoopovereenkomst? Graag ontvangen wij van u een overzicht van de kadastrale percelen en bijbehorende nummers.
  2. Klopt het dat de kinderboerderij momenteel de BSGW betaalt voor beide kavels? Op welk kavel of kavels heeft het WOZ-objectnummer betrekking? Zo ja, hoe verhoudt dit zich tot de gebruikersovereenkomst?
  3. Naar aanleiding van uw beantwoording op vraag 6: klopt het dat de gebruikersovereenkomst al in december 2017 door Buurtraad Limmel is opgezegd en aan de gemeente is teruggegeven op verzoek van de gemeente in het licht van de ontwikkelingen van de Hoeve? Zo ja, bij wie ligt de gebruikersovereenkomst dan nu? Kunt u ons een kopie toezenden van de gebruikersovereenkomst die momenteel geldig is?
  4. In uw beantwoording van vraag 4 geeft u aan dat een plan van de kinderboerderij en partners is ingetrokken. Wij horen echter andere geluiden; kunt u aangeven wanneer u dit plan ontvangen heeft en wanneer dit volgens u is ingetrokken? Waarom is dit plan volgens u ingetrokken?
  5. In uw beantwoording van vraag 5 heeft u het over kosten van tijdelijk beheer van de hoeve en schuur. Ook heeft u een flink bedrag uit gegeven aan onderhoudswerkzaamheden voor de hoeve. Kunt u deze kosten nader toelichten? Klopt het dat deze kosten zijn gemaakt voor het deel van de schuur dat gebruikt wordt door Maximus maar niet voor het binnen gedeelte van de kinderboerderij? Kunt u ook aangeven hoe het met de asbestreiniging staat?
  6. Wanneer u Hoeve Rome incl. Kinderboerderij Limmel eenmaal verkocht heeft, kan het de nieuwe eigenaar vrij staan om het gebied naar eigen inzicht in te richten. Hoe borgt u garanties voor de kinderboerderij? Hoe gaat u de publieke functie van de kinderboerderij verankeren, ook na verkoop? Aangezien u nu ‘in charge’ bent zouden wij graag van u weten welke acties u onderneemt om het voortbestaan van de kinderboerderij te garanderen.