5 februari 2019

Nadere vragen over de tuinen van Ceramique

Afgelopen week ontvingen wij de antwoorden van de burgemeester op onze vragen over Plein 1992 en de binnentuinen van Céramique. De PvdA is echter niet helemaal tevreden: wat is nu de visie op het stadsdeel Céramique? En wat vindt het college nu werkelijk van het plaatsen van die hekken? Tijd voor nadere vragen.

Geacht College,

In de eerste plaats dank voor uw antwoord op de door ons gestelde vragen. We zijn echter niet geheel tevreden met uw antwoord omdat wij van u een visie missen op Ceramique als geheel. Bovendien zouden wij graag uw mening over het plaatsen van deze hekken vernemen. Ook begrijpen wij niet dat u aangeeft dat het terrein niet openbaar is, terwijl er door handhavers wel boetes worden uitgedeeld.

We hebben dan ook de volgende vragen:

1. Bent u met ons van mening dat het definitief afsluiten van deze tuin niet past binnen de visie van Ceramique?
2. Bent u bereid met de eigenaren van de tuin in gesprek te gaan ten einde te bewerkstelligen dat de hekken bijvoorbeeld alleen s avonds en s nachts worden gesloten?
3. Bent u bereid om eventueel Jo Coenen te betrekken bij de toekomst van Ceramique?
4. Heeft u erover nagedacht dat deze afsluiting zeer waarschijnlijk tot een waterbed effect kan leiden?
5. Kunt u ons uitleggen hoe in het gebied tussen Sphinxlunet, Clermontlunet, Heugemerweg en Akerstraat boetes door handhavers kunnen worden uitgedeeld als het geen openbaar terrein betreft?

Wij hopen dat u bij de beantwoording niet enkel juridische kaders schetst, maar dat u zich mede laat leiden door de mooie woorden over de verdraagstad die u sprak tijdens uw nieuwjaarspeech. In een verdraagstad moeten er toch andere oplossingen mogelijk zijn, dan het plaatsen van hekken.

In afwachting van uw antwoord,

Namens de fractie van de PvdA Maastricht,

Henri Borgignons, Didier Jacobs & Manon Fokke