5 februari 2015

Paul Depla gaat in debat over drugsbeleid in Limburg

Maak jij je zorgen over hard- en softdrugs in jouw omgeving? Heb je het echt gehad met de overlast van de straatdealers? Of vind je allemaal maar ophef om niets? Is blowen slecht voor je gezondheid? Bestaat de wietpas eigenlijk nog? Word je echt uit je huis gezet als je planten op zolder hebt?
Wil je antwoord op je vragen of heb je een mening die je wil delen met de bestuurders op het stadhuis of in Den Haag? Kom dan zaterdag 7 februari om 17.00 naar het PvdA Drugsdebat in StayOkay Maastricht en discussieer mee!

Op zaterdag 7 februari a.s. organiseren de Jonge Socialisten Maastricht in samenwerking met PvdA Limburg, PvdA Maastricht en PvdA Venlo een verkiezingsdebat over Drugsbeleid in Limburg.
In het debat gaat de PvdA op zoek naar het antwoord op de vraag waar de PvdA in Limburg het verschil kan en wil maken als het gaat om drugs. Van de voordeur tot de welbekende achterdeur komen zo vele aspecten van drugsbeleid aan bod: criminaliteit, overlast, veiligheid, leefbaarheid in de wijken, gezondheid en samenwerking tussen gemeentes en instanties.

Een panel van PvdA politici, bestaande uit

* Paul Depla, burgemeester van Heerlen
* Marith Rebel, tweede kamerlid en woordvoerder drugsbeleid, huisarts
* Eric Geurts, lijsttrekker PvdA Limburg, wethouder te Brunssum
* Erik Manders, raadslid PvdA Venlo, initiatiefnemer Stop de Wietpas (2012)
* Anita van Ham, raadslid PvdA Maastricht, woordvoerder drugsbeleid

gaat in gesprek met het publiek en een aantal genodigden, onder wie vertegenwoordigers van buurtplatforms en andere betrokkenen.

Manon Fokke, oud-fractievoorzitter te Maastricht en tweede kamerlid zal samen met Antoine van Lune, burger niet-raadslid en woordvoerder veiligheid, de discussie leiden en met prikkelende stellingen en kritische vragen het panel, de genodigden en het publiek uitdagen elkaars standpunten te testen op houdbaarheid, realiteitszin en vindingrijkheid.

Wat: PvdA Debat “Drugsbeleid in Limburg”
Waar: StayOkay, Maasboulevard 101, te Maastricht
Wanneer: Zaterdag 7 februari 2015 van 17.00 uur tot 19.00 uur.
(consumpties zijn voor eigen rekening)