20 mei 2016

AFGELAST >> Rode Salon: vraag maar raak met Lutz Jacobi

De Rode Salon wordt afgelast: zie agenda.

Vrijdag 27 mei 2016 organiseert de Rode Salon een Q&A met het uitgesproken en eigenzinnige PvdA tweede kamerlid Lutz Jacobi: Vraag Maar Raak met Lutz Jacobi!

Lutz Jacobi is op 27 mei op werkbezoek in Limburg en sluit de dag graag af met een gesprek over het PvdA Ombudswerk in Zuid-Limburg. Lutz is immers de landelijk coördinator van het PvdA Ombudswerk. Daarom nodigen we met name ook iedereen die in Ombudswerk is geïnteresseerd van harte uit deze Rode Salon te bezoeken. Kom, luister en discussieer mee. En stel ook gerust uw vragen over de actuele Haagse politiek, natuur, de toestand van de sociaal-democratie en … Friesland.

Lutz Jacobi is sinds 2006 Tweede Kamerlid voor de PvdA. Zij is woordvoerder natuur, platteland, land- en tuinbouw, visserij, recreatie en Waddenzee. Daarnaast maakt zij deel uit van de parlementaire commissies Defensie, Economische Zaken-Landbouw-Innovatie, Dierhouderij en Contactgroep België.
In juni 2009 werd Lutz door Natuurmonumenten uitgeroepen tot ‘groenste politicus van Nederland’. Volgens Natuurmonumenten stak zij met kop en schouders uit boven collega’s als het gaat om haar inzet voor de natuur. Zij vroeg in de Tweede Kamer onder meer aandacht voor de ecologische hoofdstructuur, natuureducatie, duurzame visserij, weidevogelbeheer, ruilgronden en beter overleg tussen natuur- en economische clubs. In 2012 kreeg ze wederom de titel.

De Rode Salon is een initiatief van een aantal rode vrouwen in de PvdA in zuidelijk Limburg. Met enige regelmatig treffen zij elkaar met hun politieke vrienden in informele sfeer om de toestand in de wereld van de sociaal democratie te bespreken. Altijd geïnteresseerd en aandachtig, immer met een vrolijke en ontspannen insteek.

Wij verwachten u vrijdag 27 mei vanaf ongeveer 15.30 uur in Café De Poort, op nog geen 200 meter van het Vrijthof in Maastricht.

Liesbeth van Binnebeke, Aleida Berghorst, Anna Barbara Baburek, Anita van Ham en Antoine van Lune, voor deze keer in samenwerking met de onvolprezen Renate Brentjes, lid van het Ombudsteam van PvdA Heerlen!