Wel of geen pilot afsluiting Duitse Poort?

29 september 2021

Uit de stadsronde van 28 september 2021 begrijpen wij, door de bijdrage van Ondernemend Wyck (1) van 24 september 2021, dat de Pilot Duitse Poort blijkbaar niet door zal gaan. PvdA Maastricht is hierover hoogst verbaasd, omdat dit niet is wat onder andere gecommuniceerd is met de buurtbewoners van Heugemerveld in de laatste buurtbijeenkomst (2) die door de gemeente georganiseerd is op 19 juli 2021. Daarnaast staat op Thuis in Maastricht (3) nog iets heel anders, namelijk dat de Pilot Duitse Poort geen onderdeel zal zijn van de raadsvergadering van 5 oktober 2021.

Anita van Ham en Gerbrand van den Eeckhout stellen het college namens PvdA Maastricht de volgende vragen:

1. Klopt het dat de gemeente inderdaad het besluit genomen heeft om de Pilot Afsluiting Duitse Poort niet door te laten gaan?

2. Zo ja, wat zijn de redenen hiervoor?

3. Klopt het dat een van de redenen is dat ProRail dwarsligt?

4. Zo nee, hoe kan het dat Ondernemend Wyck dan wel dit gevoel heeft gekregen?

5. Op Thuis in Maastricht staat dat het voorstel niet besproken zal worden op 5 oktober, maar “waarschijnlijk pas volgend jaar” in verband met extra analyse door nieuwe ontwikkelingen. Wanneer wordt het dan behandeld?

 

 

1 https://maastricht.parlaeus.nl/user/showdoc/env=help/action=view/id=106513/type=pdf

2 https://drive.google.com/file/d/1tnRN_zfakYMz9QGregCCFmUcIZFRz5mr/view?fbclid=IwAR3jo6BxX8qeWyHVCNDyVUj8DoKPkiPTujq0C1Gja0_yUoahY9BRL3kCiBI

3 https://www.thuisinmaastricht.nl/doe-mee/verkeersstudie-stationsomgeving