6 december 2021

PvdA Maastricht kandidatenlijst en programma “Hart voor de stad”

PvdA Maastricht heeft de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen bekend gemaakt. De lijst is een mooie mix van ervaring en vernieuwing. Ook komen de kandidaten uit alle delen van Maastricht. PvdA Maastricht neemt met 50 kandidaten deel aan de verkiezingen in Maastricht. PvdA Maastricht hoopt dat de stijgende lijn van de uitslag van de Tweede Kamerverkiezingen wordt doorgezet en zet dan ook in op winst in maart 2022.

De afgelopen jaren is door de lokale fractie keihard gewerkt aan verschillende lokale thema’s. De PvdA stelde keer op keer vragen over zorgcowboys en zorgdossiers. Het resulteerde erin dat het stadsbestuur bij de komende aanbesteding beter let op wie men in huis haalt en waarom. De PvdA trok aan de bel voor wonen in Limmel en diende een motie in waardoor alle juridische middelen uit de kast mogen worden gehaald om de loods van Leeyen te voorkomen. De PvdA ging de strijd aan om de leefbaarheid in de stad te vergroten door de verkamering aan banden te leggen en een woonplicht in te voeren. Ook zette de PvdA recent de participatie prominent op de agenda door te pleiten voor een nieuwe vorm van buurtgericht werken. Weinig mensen in de stad hebben immers nog het gevoel dat het stadsbestuur naar hen luistert, het wordt tijd om dat tij te keren.

Het waren de afgelopen jaren roerige tijden in de politiek. Voornamelijk dieptepunten wisselden elkaar af: de spionage-affaire, de miljoenentekorten in het sociaal domein waarna een forse bezuiniging op de stad volgde, de forse bezuinigingen op de speeltoestellen in onze stad, een interim manager sociaal die voor een half jaar €3 ton mag bijgeschreven, een tram die allang is ontspoord, maar waar koste wat kost aan wordt vastgehouden. Kortom menigmaal was er reden genoeg om de wenkbrauwen fors te fronzen over de prestaties van het huidige stadsbestuur. Wat de PvdA betreft moet het roer dan ook om, dat zal ook onze inzet zijn en blijven.

Onze plannen voor de stad zijn neergelegd in ons programma “Hart voor de stad”. Via deze link is ons programma te lezen https://maastricht.pvda.nl/standpunten/hart-voor-de-stad/

Een goed programma kan echter nooit zonder gedreven mensen die bereid zijn zich dag in, dag uit in te zetten voor Maastricht. Manon Fokke was al eerder als lijsttrekker gekozen. Op de tweede plaats staat ouwe rot Anita van Ham. Daarna volgt de eerste nieuwkomer op de lijst: Addie Redmeijer, gevolgd door raadslid Maren Slangen. Burgerlid Henri Borgignons staat op vijf. Op zes en zeven staan vervolgens burgerleden Gerbrand van den Eeckhout en Christel van Gool, op 8 en 9 staan Jules Claessens en Liesbeth Hans . Op plaats 10 staat nieuwkomer Jean Pellaers.

De kandidatenlijst GR2022 PvdA Maastricht

  1. Manon Fokke
  2. Anita van Ham
  3. Addie Redmeijer
  4. Maren Slangen
  5. Henri Borgignons
  6. Gerbrand van den Eeckhout
  7. Christel de Vrede – van Gool
  8. Jules Claessens
  9. Liesbeth Hans
  10. Jean Pellaers
  11. Liesbeth van Binnebeke
  12. Thymen Hinssen
  13. Nicole Neijman
  14. Ron Leenders
  15. Ugur Boce
  16. Bert van Loo
  17. Theo Dassen
  18. Guido Montulet
  19. Sjors Smal
  20. Jean Dols
  21. Benaissa Oualkadi
  22. Ed Albertz
  23. Yannick Bongers
  24. Marij van den Bosch
  25. Sico Bouwsma
  26. Pieter Caljé
  27. Lou Dickhaut
  28. Kees Flinterman
  29. Fred Grünfeld
  30. Sandra Helledoorn
  31. Chris Hoekstra
  32. Wouter Jenniskens
  33. Antoine van Lune
  34. Jojet Lysen
  35. Maikel Maes
  36. Sven Heinen
  37. Peter Otten
  38. Machteld Roede
  39. Karin Veugelers
  40. Henk van de Voort
  41. Marcel de Vrede
  42. Harie Franssen
  43. Wiel Friedrichs
  44. Remy Mooren
  45. Ramazan Ekinci
  46. Lianne Schuuring
  47. Albert Nuss
  48. Monique Quint-Maagdenberg
  49. Jacques Costongs
  50. Wiel Rousseau

Waar ben je naar op zoek?