6 december 2021

PvdA Maastricht kandidatenlijst en programma “Hart voor de stad”

PvdA Maastricht heeft de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen bekend gemaakt. De lijst is een mooie mix van ervaring en vernieuwing. Ook komen de kandidaten uit alle delen van Maastricht. PvdA Maastricht neemt met 50 kandidaten deel aan de verkiezingen in Maastricht. PvdA Maastricht hoopt dat de stijgende lijn van de uitslag van de Tweede Kamerverkiezingen wordt doorgezet en zet dan ook in op winst in maart 2022.

De afgelopen jaren is door de lokale fractie keihard gewerkt aan verschillende lokale thema’s. De PvdA stelde keer op keer vragen over zorgcowboys en zorgdossiers. Het resulteerde erin dat het stadsbestuur bij de komende aanbesteding beter let op wie men in huis haalt en waarom. De PvdA trok aan de bel voor wonen in Limmel en diende een motie in waardoor alle juridische middelen uit de kast mogen worden gehaald om de loods van Leeyen te voorkomen. De PvdA ging de strijd aan om de leefbaarheid in de stad te vergroten door de verkamering aan banden te leggen en een woonplicht in te voeren. Ook zette de PvdA recent de participatie prominent op de agenda door te pleiten voor een nieuwe vorm van buurtgericht werken. Weinig mensen in de stad hebben immers nog het gevoel dat het stadsbestuur naar hen luistert, het wordt tijd om dat tij te keren.

Het waren de afgelopen jaren roerige tijden in de politiek. Voornamelijk dieptepunten wisselden elkaar af: de spionage-affaire, de miljoenentekorten in het sociaal domein waarna een forse bezuiniging op de stad volgde, de forse bezuinigingen op de speeltoestellen in onze stad, een interim manager sociaal die voor een half jaar €3 ton mag bijgeschreven, een tram die allang is ontspoord, maar waar koste wat kost aan wordt vastgehouden. Kortom menigmaal was er reden genoeg om de wenkbrauwen fors te fronzen over de prestaties van het huidige stadsbestuur. Wat de PvdA betreft moet het roer dan ook om, dat zal ook onze inzet zijn en blijven.

Onze plannen voor de stad zijn neergelegd in ons programma “Hart voor de stad”. Via deze link is ons programma te lezen https://maastricht.pvda.nl/standpunten/hart-voor-de-stad/

Een goed programma kan echter nooit zonder gedreven mensen die bereid zijn zich dag in, dag uit in te zetten voor Maastricht. Manon Fokke was al eerder als lijsttrekker gekozen. Op de tweede plaats staat ouwe rot Anita van Ham. Daarna volgt de eerste nieuwkomer op de lijst: Addie Redmeijer, gevolgd door raadslid Maren Slangen. Burgerlid Henri Borgignons staat op vijf. Op zes en zeven staan vervolgens burgerleden Gerbrand van den Eeckhout en Christel van Gool, op 8 en 9 staan Jules Claessens en Liesbeth Hans . Op plaats 10 staat nieuwkomer Jean Pellaers.

De kandidatenlijst GR2022 PvdA Maastricht

 1. Manon Fokke
 2. Anita van Ham
 3. Addie Redmeijer
 4. Maren Slangen
 5. Henri Borgignons
 6. Gerbrand van den Eeckhout
 7. Christel de Vrede – van Gool
 8. Jules Claessens
 9. Liesbeth Hans
 10. Jean Pellaers
 11. Liesbeth van Binnebeke
 12. Thymen Hinssen
 13. Nicole Neijman
 14. Ron Leenders
 15. Ugur Boce
 16. Bert van Loo
 17. Theo Dassen
 18. Guido Montulet
 19. Sjors Smal
 20. Jean Dols
 21. Benaissa Oualkadi
 22. Ed Albertz
 23. Yannick Bongers
 24. Marij van den Bosch
 25. Sico Bouwsma
 26. Pieter Caljé
 27. Lou Dickhaut
 28. Kees Flinterman
 29. Fred Grünfeld
 30. Sandra Helledoorn
 31. Chris Hoekstra
 32. Wouter Jenniskens
 33. Antoine van Lune
 34. Jojet Lysen
 35. Maikel Maes
 36. Sven Heinen
 37. Peter Otten
 38. Machteld Roede
 39. Karin Veugelers
 40. Henk van de Voort
 41. Marcel de Vrede
 42. Harie Franssen
 43. Wiel Friedrichs
 44. Remy Mooren
 45. Ramazan Ekinci
 46. Lianne Schuuring
 47. Albert Nuss
 48. Monique Quint-Maagdenberg
 49. Jacques Costongs
 50. Wiel Rousseau